Tänkvärt

Förenkla livet med TippTapp

Är det inte oftast så, att när man äntligen har fått iväg det där stora lasset/lassen till tippen, så hittar (skapar) man plötsligt ännu mer skräp som ligger och förpestar tomten. Igen. Alltid dessa enerverande högar. Är det inte nya tekniska prylar som har hur mycket emballage som helst så är det ett träd eller en buske som har fått känna på sågen, en uttjänad gammal AC som blir tvångs-utbytt eller kaniner som har bajsat för mycket.

Och för att ens kunna få iväg saker till soptippen/återvinningen krävs förstås en bil, ofta ett släp och dessutom bärhjälp. Jag har inga problem med att köra släp och oftast inte heller att bära. Men de relativt färska diskbråcken i nacken går inte helt ihop med att bära tungt och de går absolut inte ihop med att slänga saker över kanten på containrar. Jag tenderar ofta att bli alltför oförsiktigt ivrig när jag har mina arbetsbyxor på mig. Det är som om att de är magiska byxor. De förvandlar mig direkt från Mimis till Byggare Bobbie på speed.

Dessutom kräver sopor och återvinning tid. Vilket är något som inte alla har i överflöd. Ja okay, jag har inte ett kontor att gå till varje dag men jag har ändå mitt arbete hemma. Minst fyra timmars skriverier vid datorn, sen lite administrativt hemma-chefs-arbete på det, därefter städning, tvätt, hundpromenader, matlagning, husmålning och annat snickeri och underhåll. Detta följt av kanin- och kaningårds-omsorg, tonårs-coaching (=diskussioner och drama) och lite annat pyssel som alltid dyker upp. Och när sommaren är över så adderar vi hämtning, lämning, aktiviteter och läxor.

Så jo, tid är en nog ständig bristvara för de flesta. Även för oss hemma-arbetande mammor. Och den där bristen på tid gör att sakerna vi inte kör i väg förstås samlas på hög och tar upp onödig plats. Och dessutom är de där högarna långt ifrån en fröjd för ögat. Efter år av väldigt mycket skräp på tomten så har jag numera blivit lite allergisk mot det. Jag har ett inre mantra som alltid vill rensa i röran. Jag känner mig synnerligen oharmonisk när nya högar börjar torna upp sig.

Därför är jag helt omåttligt kär i den nyaste appen i min förenkla-livet-samling. Tipp-Tapp- appen! Låter lite som en julsång men det är bättre än så. Det är en livsförenklings-sång som är bra både för mig och för miljön. Åtminstone för miljön i min närhet. Men nej, även för miljön i stort. För man återvinner ju.

Tjänsten går till som så att man tar en bild på det man vill få hämtat och kört till en återvinning eller bara vill ge bort för återanvändning. Därefter lägger man upp den i appen ihop med ett pris. Då kan någon som ändå tänkt eller behöver åka till tippen hämta sakerna och få betalt för det. När hämtaren har packat in sakerna och  dokumenterat att det är klart betalas pengarna ut genom ett enkelt klick med hjälp av ditt mobila BankID.

Första gången jag provade hade jag ett fullt släp som hade stått alldeles för länge ute i regnet…med säckar som förstås inte ens var hopbundna. Det var en blandning av kaninspillning, hö, skräp och ihop-trampade kartongbitar. Mycket hade blivit till en enda sörja i botten av kärran. Synnerligen motbjudande. Förutom detta hade vi säkert tjugo säckar till ståendes bredvid kärran tillsammans med byggmaterial och lite annat smått och gott. Så det skulle bli minst två fulla släp. Och då vill jag poängtera att vi har ett stort släp.

Jag tittade igenom andra annonser på TippTapp och la efter noga övervägande sedan försiktigt ett pris på femhundra kr för hämtning av skiten.

Det tog hela…..trettio sekunder och sen hade jag tre (!) villiga hämtare att välja bland. Jag blev helt ställd. Hade jag varit för snäll med mitt pris? Ja kanske men det var faktiskt en riktigt äcklig hämtning så jag tyckte att man måste betala för det där lilla extra de fick;. lukten och äckelfaktorn. Idag hade jag en ”snällare” hög på tomten. En gammal förpestad 120 säng, en tung isär monterad AC med inne och ute-del samt två säckar skräp. Den här gången satsade jag på blygsamma två hundra kr för att bli av med min ovälkomna skräphörna. En del av sakerna kunde man ju faktiskt kanske använda igen. Och voila!, det gick nu ännu snabbare än förra gången! Tjugo sekunder tills affären var uppgjord och ytterligare tjugo minuter tills bilen dök upp på uppfarten för att lasta in sakerna.

Och nu sitter jag här, nöjd och belåten. Efter tjugo minuter och tjugo sekunder. Med en tom och städad tomt, nöjda diskbråck och lite sparad tid.

Tipp tapp tipp tapp tomt det är på gården, tomt på gååååården……..

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *