50+,  Uncategorized

Veckohandling online är mitt riktiga fredagsmys! Go ICA Värmdö!

Jag älskar det här nya sättet att handla mat. På nätet. Att sitta i soffan med datorn i knät och faktiskt planera vad man behöver för veckan istället för att gå runt i butiken, oftast hungrig, och därmed handla en massa onödigt bara för att det suger i magen. Om jag handlar i butiken en fredag så slinker det allt som oftast ner lite extra skagenröra…för det är ju så gott, en svindyr smoothie som kompensation…för det är ju nyttigt, och lite rökta räkor…för det måste man ju ändå få unna sig…. och varför inte ett paket bullar…till barnen förstås…om de hinner se dem innan jag får ett återfall. Nej, handlar jag på nätet så händer det inte. Dessutom är det mycket enklare att göra sin middagsplanering så att det inte blir några varor över. Att man faktiskt använder allt istället för att fylla soptunnan med möglig ost eller köttfärs med päls efter varje vecka.

Jag älskar att bara glida ner i ICA:s garage, trycka på länken i sms:et, öppna bagageluckan och sedan lojt luta mig tillbaka mot bildörren. Inom någon minut kommer det en glad och ALLTID lika service-minded ICA-nissa eller ICA-nissa med en vagn som är full-lastad med påsar som innehåller mina beställda varor. Jag får information om något inte fanns och om det istället har lagts i någon ersättningsvara och får frågan om jag är okay med detta. Idag var det en hönökaka som blev en polarkaka men det fungerar precis lika bra. Jag skriver på och sedan lastar de in varorna i bilen. Nej man behöver inte ens lasta i sina tunga kassar! De som oftast, om man handlar själv, är packade huller om buller med krossade ägg och spräckt lock på creme fraichen som har runnit ner och blött upp havregrynen.

För visst är det stressigt när man handlar mycket? Att stå där i slutet av bandet med en mängd varor i en aldrig sinande ström som trängs ihop som ett stort sopberg framför sig. Detta medan de två kunder som stod bakom i kön redan har sina varor klara att packas, men deras är fast bakom ens egna. Och då börjar suckandet och himlandet med ögonen. Och de tittar på en som om att man är ett kryp som har mage att ta upp DERAS dyrbara fredagsmys-tid genom att inte packa fort nog. Och det är ju då som det där med creme fraichen och det andra söliga ovillkorligen händer.

Men inte när man handlar online och hämtar själv. För väl hemma så är det bara att packa upp. Och det allra bästa är att allt ligger i ordning. Frysvaror för sig, kylvaror för sig, grönsaker för sig och skafferivaror för sig. Jag behöver inte sortera allt innan eller fylla hela köksön för att få en överskådlig bild av vad som får plats var. Jag älskar det!

Jag vet att ICA inte är billigast men Willys har ännu inte denna service där vi bor. Åtminstone inte sist jag kollade. Och jag vet också att det kanske hade varit ännu mer behagligt att få det hemlevererat, men då blir min egen tid lite låst. Jag måste ju sitta hemma och passa leveransen. Nu kan jag själv bestämma, inom ett intervall, när jag vill hämta. Och dessutom sparar jag på utkörningsavgiften. Och med tanke på hur otroligt väl man blir bemött varje gång så är det nästan värt att fortsätta med ICA oavsett vilka andra butiker som hänger på trenden här ute.

För man kommer långt med service! Så Go ICA Värmdö! Och go Veckohandling online!

https://www.facebook.com/icamaxivarmdo/?fref=ts

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *