Okategoriserade

Turkisk Peppar är som en vitamin!

Jag undrar hur många dagar det tar att bli av med Den Stora Tröttheten? När skall jag sluta se ut som en nyvaken bakfull panda trots att jag bara dricker mineralvatten? Jag vill se ut som mig själv igen! Pigg…. och lite chic. Ja åtminstone åldersrelaterat chic. Just nu är båda ett minne blott.

Det är alltså dag tre på semestern. Jag brukar då vakna med en begynnande klädsam solbränna som på något magiskt sätt suddar bort flera (nåja, iallafall några) år, slätar ut ansiktet och får hela uppenbarelsen att se glad och välmående ut. Solenergi! Det är fantastiskt! I måttliga mängder och med en massa solskydd förstås. Och familjeenergi. Ännu bättre. Omåttligt mycket, utan något som helst skyddsfilter. Eller ja, kanske lite filter, efter sjätte partiet yatzy.

Igår körde vi, som brukligt, solskyddsfaktor 30 all over. Imorse när jag förväntansfullt gick upp och tittade mig i spegeln så möttes jag av den där människan igen. Hon som verkar ha flyttat in permanent hos mig. Hon var lika blek som hon var dagen innan, nästan genomskinlig. Och de mörka halvmånarna var definitivt kvar under ögonen.

Jag kan också tillägga, att som extra chicness till denna morgon-uppenbarelse stack det ut två orange öronproppar ur öronen och en sån där snark-skena ur näsan. Supersexigt. Verkligen. Mannen i huset kunde verkligen inte hålla tassarna borta….ish. Men då jag, helt oförskyllt, blir beskylld för hans dåliga sömn, så stoppas de in i näsborrarna varje kväll. Jag kallar det kärlek och inget annat.

Skenan skall alltså vidga näsborrarna, vilket förutom att andningen blir bättre och mer ljudlös, också gör att man blir kusligt lik en apa. Det ser ut som om att man kan se ända ner till svalget genom näsan.

Jag vet att sömnbrist är en klassisk syndabock när det gäller svullnad och missfärgningar runt ögonen, likaså stress. Och jag har tagit mig an båda med bravur de senaste månaderna. Nej, ingen kontorsjobbstress, men den där stora inre stressen som kommer av sorg, saknad och oro. Den som äter sig in i allt man gör, tänker och känner. Den som gör att hjärnan inte kan stoppa ovälkomna tankar utan låter de rotera i en evighetssymbol som är ristad in i huvudet. Den som ibland ger huvudvärk, illamående och halvt förlamade armar och ben.

Det är ett faktum att när kroppen är stressad ökar blodflödet till kroppens inre organ, vilket gör huden i ansiktet blekare. No shit! Detta gör i sin tur att de blå partierna under ögonen framträder ännu tydligare. Check på det också!

Träningen gör att förlamningen släpper och att hjärnan fokuserar på att inte ramla av löparbandet eller att tappa en tung vikt på foten istället för att stanna i tanke looparna. Så det är en viktig del av min dag. Idag började vi, efter ett förslag från mig, dagen med en hike över bergen. En verkligt brilliant ide från någon som är gravt höjdrädd. Men trots denna tillfälliga sinnesförvirring så kom jag över, med darrande ben OCH skakigt sinne. Men ändå väldigt nöjd med min insats. Efter en behövlig lunch med mycket vatten tog vi en taxi tillbaka, runt bergen. Dels för att skona allas våra lårmuskler men också för att jag inte skulle få svindel och trilla ner.. eller fastna på toppen darrande av rädsla. Då skulle jag ju inte kunna glädja någon med min sexiga morgon-look mera.

Jag vet också att en kost rik på vitaminerna B, C och K är bra för att motverka problemen. Inte höjdrädsla förstås men sömnbrist och pandaögon. De två sistnämnda vitaminerna är också exempel på aktiva ingredienser i ögoncrémer som ska motverka just mörka partier under ögonen. Så jag gjorde en liten dold investering i taxfree-shopen på vägen hit. Vi får se om den gör någon verkan framöver.

Jag har idag även läst att kiwi och… håll i hatten nu…. LAKRITS kan ha en positiv effekt på mina panda-ringar! Kiwin är förstås fullständigt ointressant, men lakritsen… Turkisk Peppar – hej och välkommen att bli en del av vitamin-tablett-boosten varje morgon!

Med den glada och betryggande tanken skall jag nu glida i bikinin och fortsätta jobba på min chicness i solsängen bredvid poolen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *