50+

Hitta energin till att hitta sig själv…eller tvärt om?

Det här med arbete. Det är en tung att-göra-punkt på den gula post-it lappen för en mentalt slutkörd konsult-hemmafru. Alltså inte så att jag konsultar som hemmafru, jag menade att jag är både och. Konsult OCH hemmafru. Att konsulta som hemmafru låter ju lite… olagligt. Åtminstone om alla delar i rollen skall ingå. Hmm… tror att jag lämnar den potentiella affärs-iden och återgår till dagens mer lagliga kärnfråga.

Hur hittar man energin till att visa affärslivet vem man egentligen är bakom all den här tunga tröttheten?  

Jag vet det knappt själv just nu. När jag läser mitt CV och tittar på bilden ovan så tänker jag att ”WOW vem ÄR den där uber-duktiga business-kvinnan med rent hår? Har jag ens känt henne? Jag blir nästan lite stressat avis. På mig själv.

Under rubriken ”Det här säger andra om mig” så står det självsäkert.. och med en touch av självgodhet ;
Kreativ, Driven, Extremt effektiv, Lojal, Ödmjuk, Flexibel, Positiv, Öppen, Empatisk, Fokuserad, Självsäker, Snäll, Samarbetsvillig, Stark

Herregud! På allvar? Har jag skrivit det där? Och har andra verkligen tyckt så? Eller hittade jag bara på? Vem i all sin dar VAR jag egentligen? Om jag skulle vara tvungen att använda samma ord om mig själv just nu, just precis idag, skulle det nog stå;

Kreativ…med att hitta anledningar till att använda samma T-shirt flera dagar i rad
Driven…Oj stavfel, måste menat Drivved
Extremt Effektiv….med att hitta nya serier på Netflix
Lojal ….till föreningen Vi-som-inte-tycker-att-man-behöver-duscha-varje-dag
Ödmjuk…. inför tvätt-högen som bara växer
Flexibel.… med städning och utgångna varor i kylen
Positiv…. till sömn eller små-slumsor när som helst på dygnet
Öppen…. för att gå till affären osminkad iklädd joggingbyxor med kvarg-fläckar
Empatisk.… till den grad att jag gråter när jag tror att våra kaniner är ledsna bara för att de sitter och stirrar åt ett håll (troligtvis bajsar de bara men de SER väldigt ledsna ut)
Fokuserad….. på när nästa säsong av House of Cards börjar
Självsäker.… även när jag har missat att raka ena benet två veckor i rad
Snäll…. mot huden genom att undvika smink, bodylotion, deo duschtvål, schampo och parfym
Samarbetsvillig…. så länge ingen snor mina pepparkakor eller spärrar Netflix
Stark…. a biceps

Men skämt åsido. Under allt detta finns den där extremt professionella och positiva kommunikation- och marknadstillgången som de flesta inte kan vara utan… även om de kanske inte vet det…ännu. Men frågan är om jag VILL vara den där personen på det där över-ambitiösa CVt.  Jag har ju redan ändrat mig ganska mycket, och då menar jag inte det senaste tillfälliga förfallet, utan mera till den betydligt mindre stressande varianten av den där personen.

Det kanske är så enkelt, att första steget är att en gång för alla skriva om det där dokumentet helt och hållet. Alltså inte med utgångspunkt från dagens sorgliga spektakel men kanske att börja tänka på att bredda synfältet. Att fundera över vilka jag verkligen vill som skall läsa mitt CV eller snarare hemsidan för bolaget som också finns med på min post-it att-göra-lista. Men vilka uppdrag vill jag ta? Och skall jag titta i riktningar dit jag inte har tittat förut? Det här kan ju faktiskt bli en nystart.

Jag smakar på ordet NYSTART och tänker mig bort från telecom-världen en stund. Jag kanske skulle bli en bra Personlig Tränare eller friskvårdskonsult? Eller varför inte starta en kennel? Jobba på djurpark? Någon slags franchise…inom….vad som helst? Eller bli trädgårdsmästare… nej där sprack det förstås.  Jag som till och med kan få kaktusar att dö på mindre än en vecka har nog inte min framtid där. Men ändå… möjligheterna finns där ute. Bortom orakade ben och okammat hår. För jag vet ju att JAG finns där. Alltså mitt vanliga, glada, positiva, professionella och energiska jag. Tillgången JAG.  Jag behöver bara…. suga på den där positiva förändrings-möjlighets-karamellen lite och förstås försöka inse att Netflix inte ger så värst mycket uppslag eller ideér till det verkliga livet.

Så den där frågan ”Hur hittar man energin till att visa affärslivet vem man egentligen är bakom all den här tunga tröttheten? ” Det handlar nog lika mycket om att hitta energin som att hitta mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *